Może to danie nie jest popisowe ale na początku drogi z gotowaniem może lepiej spróbować czegoś łatwiejszego.Było smaczne i można się najeść przy okazji nie zapychając się dodatkowo ziemniakami czy ryżem.
Składniki:
- mała główka kapusty włoskiej
- 6 plasterków boczku
- 2 cebule
- pęczek koperku
- smalec
- sól i pieprz
- 2 duże piersi z kurczaka
- marynata do kurczaka : mieszanka z kardamonu,czosnku, pieprzu cayenne,soli,słodkiej papryki
Wykonanie:
- Piersi z kurczaka dzielimy na płaskie plastry i nacieramy przyprawami.Zostawiamy na ok.3h by filety nabrały smaku.
- Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie .Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy z boczkiem.Później łączymy z ugotowaną kapustą i przyprawiamy do smaku i dodajemy koperek.
- Filety z kurczaka smażymy na patelni grillowej na bardzo małym ogniu bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu.
Fajne, proste :)
OdpowiedzUsuń