Składniki:
- 500 g wołowiny
- 2 duże cebule
- 1 duża papryka czerwona
- 2 ząbki czosnku
- masło
- 3 pomidory
- 2 duże marchewki
- pieprz cayenne
- papryka słodka
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 3 liście laurowe,ziele angielski
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Mięso pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na maśle.
- Cebulę obrać, poszatkować w talarki. Paprykę pokroić w paseczki a marchewki w plasterki,pomidory w kostkę.Wcisnąć czosnek.Podsmażyć na maśle na małym ogniu.
- Do dużego garnka wlać około 2,5 litra wody,wrzucić mięso i dusić do miękkości. Następnie dodać do niego podsmażone warzywa i gotować przez około 20 minut.Doprawić do smaku.
- Po upływie tego czasu dodać koncentrat pomidorowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz