poniedziałek, 14 października 2013

Mój strogonow.


Składniki:
  • 500 g wołowiny
  • 2 duże cebule
  • 1 duża papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  •  masło
  • 3 pomidory
  • 2 duże marchewki
  •  pieprz cayenne
  •  papryka słodka
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 liście laurowe,ziele angielski
  • sól, pieprz

Wykonanie:
  • Mięso pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na maśle. 
  • Cebulę obrać, poszatkować w talarki. Paprykę pokroić w paseczki a marchewki w plasterki,pomidory w kostkę.Wcisnąć czosnek.Podsmażyć na maśle na małym ogniu.
  • Do dużego garnka wlać około 2,5 litra wody,wrzucić mięso i dusić do miękkości. Następnie dodać do niego podsmażone warzywa i gotować przez około 20 minut.Doprawić do smaku.
  • Po upływie tego czasu dodać koncentrat pomidorowy.    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz